Veelgestelde vragen

Hoe werken edelstenen en kristallen?

Alles is energie en alles vibreert op een bepaalde energiefrequentie. Alle trillingen beïnvloeden elkaar. Edelstenen en kristallen zijn bijzonder krachtige tools om je energie op een gewenste vibratie brengen. Zo heeft elk kristal zijn specifieke werking op mentaal, fysiek, emotioneelen spiritueel vlak.

Hoe activeer je kristallen?

Je hebt kristallen besteld; wat nu? Hieronder volgt een stappenplan!

1. Reinig de stenen even onder koud/lauw stromend water. LET OP: eindigt je steen op –iet? Dan laat je deze beter uit het water, omdat ie hier niet tegen kan. Cleanse deze liever door ze door de rook van palo santo of salie te halen.

2. Droog je kristallen goed af.

3. Vervolgens verbind je je met de energie van de edelsteen. Het kristal gaat krachtiger en specifieker werken wanneer jij je er eerst op afstemt.
Hou de edelsteen even in je handen, visualiseer hoe de energie van de edelsteen er uit ziet en maak hier verbinding mee.

4. Geef je kristal ten slotte een intentie mee. Gebaseerd op hetgeen dat jij graag wil dat de edelsteen je zal brengen. Voorbeelden zijn: “ik wil graag extra aarding ontvangen”, “ik open mijn hart voor liefde”, “ik voel me beschermd”, “ik ben een magneet voor geluk en positiviteit”,…

5. Je edelsteen is nu klaar om voor je te gaan werken. Voorzie jouw schatjes steeds van een flinke portie TLC (tender loving care) en probeer er een gewoonte van te maken om ze bij iedere volle maan te ontladen, te reinigen en op te laden. Zo ga je héél lang van hun energie kunnen genieten!

Hoe reinig je edelstenen en kristallen?

Als je je edelstenen goed verzorgt, blijven ze mooi voor je werken en kan je steeds genieten van hun magische werking.

1. Reinig ze onder koud stromend water (ongeveer één minuut per kristal) en droog ze goed af.


Het is normaal als er puntjes van je ruwe stenen loskomen. Dit is geen probleem, want ook de losse stukjes blijven hun werking behouden. Handle with love!

2. Leg ze vervolgens bij volle maan op de vensterbank om op te laden. Het licht van de volle maan is de meest krachtige manier om jouw kristallen te voorzien van nieuwe, reine energie om zo weer optimaal voor je te kunnen werken.

Hoe gebruik je edelstenen en kristallen?

Er zijn superveel manieren om te genieten van de magische werking van edelstenen en kristallen. Je kan ze bijvoorbeeld in je broekzak of jaszak bij je dragen, je kan ze bij je in bad of in je drinkwater leggen (de edelstenen die eindigen op -iet niet), je kan ze gebruiken tijdens meditatie. De grotere edelstenen en kristallen kan je een leuk plekje in je interieur geven om zo de ruimte te vullen met hun krachtige vibes.

Hoe kies ik edelstenen en kristallen? En welke passen bij me?

Bij het online kiezen van kristallen, is het niet mogelijk om de edelstenen aan te raken, dus mag je je intuïtie uitdagen om next level te gaan.😉

Ga vooral af op je gevoel. Als je naar de foto's op in de webshop kijkt, welke trekken dan je aandacht? Dat zijn de kristallen die voor jou gaan werken. De kristallen kiezen JOU eigenlijk.

Probeer je mind te verstillen bij het selecteren van kristallen. Laat je niet beïnvloeden door wat je "denkt nodig te hebben" en twijfel niet aan jezelf. Jij heb alles in jezelf om op ieder moment een geschikte edelsteen voor jezelf aan te trekken en uit te kiezen. Je hebt hier geen kennis voor nodig. Enkel je intuïtie en die laat je nooit in de steek. Het is gewoon even een kwestie van hiermee te verbinden.

Laat je leiden door je onderbewustzijn, je higher self, die zelfs zonder de eigenschappen te lezen, gewoon wéét dat dit het kristal voor jou is op dit moment.

Je ziet misschien veel mooie kristallen, maar geen enkele die je overtuigt om 'm te kopen. Zoals met alle aankopen die betrekking hebben tot spirituele groei, is intentie en vertrouwen cruciaal. Als niets je sterk aanspreekt, accepteer dan dat de tijd misschien nog niet rijp is en kom op een andere dag terug. Wie weet wachten er dan wel kristallen op je die je toelachen!

Kan ik persoonlijk advies krijgen over edelstenen en kristallen?

Uiteraard begrijp je dat het voor Joyce niet mogelijk is om alle persoonlijke vragen per mail of via social media te beantwoorden. Voor al je verdere vragen en persoonlijk advies kan je terecht bij Joyce voor een coaching! Hier kan je al je (persoonlijke) vragen stellen en Joyce deelt met veel enthousiasme info, tips & tricks over de perfecte edelstenen en kristallen voor jou. Ook vertelt ze je welke edelstenen goed bij jouw energie matchen.

Wat is de werking van Himalaya Zoutlampen & theelichtjes? En hoe verzorg je ze?

Ze zijn ontzettend populair geworden de laatste jaren & onmisbaar in je interieur voor mega gezelligheid. De Himalaya zoutlampen zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende vormen, formaten & kleurtjes en zijn niet alleen mooi, maar hebben ook een positief effect op de gezondheid & energie. Maar wat doen ze nu precies? Wel, hieronder leg ik het jullie graag even uit in mensentaal.😉💛

✨W E R K I N G
Wanneer Himalaya zout wordt opgewarmd door een lampje of theelichtje zal het negatieve ionen uitstralen. Negatief geladen ionen zijn healthy & natuurlijk, maar positief geladen ionen die in een ruimte aanwezig zijn, ontstaan door bijvoorbeeld elektrische apparaten, roken, stof,…

Door te veel positieve ionen kan je meer last hebben van stress, een vreemde energie in je ruimte, overprikkeling, piekeren en een constant “zenuwachtig” gevoel. Een Himalaya zoutlamp of -theelichtje zal de hoeveelheid negatieve ionen in je ruimte laten toenemen waardoor deze vervelende klachten afnemen en je weerstand zal verhogen.

✨V E R Z O R G I N G
Van een Himalaya zoutlamp heb je levenslang plezier, als je ‘m goed verzorgt.

Het kan zijn dat je zoutkringen krijgt op het oppervlak waar je lamp op staat, omdat de lamp kan “zweten”. Ook kan het zout soms lichtjes afbrokkelen. Dit is allemaal normaal en zijn tekens dat ie goed aan het werken is.😉 

Zet ‘m sowieso niet op een vochtige plek en verzorg de lamp goed door hem regelmatig even schoon te vegen met een droge doek of een klein borsteltje. Niet met water, want dan smelt hij uiteraard gewoon. Als je de zoutkringen vervelend vindt, kan je je lamp of theelichtje op een onderzetter plaatsen.

✨ K E E P  I T  R E A L
Enkel zoutlampen die van Himalaya zoutsteen (haliet) gemaakt zijn, hebben effect op de ionen in je omgeving. Er zijn veel neplampen. Deze doen helaas he-le-maal niks.😅 Bij ons kan je terecht voor het aanschaffen van pure Himalaya Zoutlampen.